Maleisië

Dag 13 t/m 16 - Terugkeer naar Kuala Lumpur


Dag 13/14
Vandaag zijn we teruggekeerd naar Kuala Lumpur,  waar we onze rondreis is begonnen. ‘s Middags zijn we ingecheckt in ons luxueuze hotel Berjaya Times Square, gelegen in een 9 verdieping tellende shopping mall waar tevens een achtbaan doorheen loopt. Een bizarre plek voor een dergelijke attractie waar je dit normaal niet verwacht! We hebben de omgeving van ons hotel verkend, waar zich meerdere shopping malls bevonden. ’s Avonds zijn we naar de drukke uitgaansstraat Bukit Bintang geweest om een restaurant op te zoeken.

Dag 15
Vandaag stond een bezoek naar de top van de Petronas Towers op het programma. Een drukke, indrukwekkende attractie met werkelijk prachtig uitzicht over KL. We bezochten de top op 450 meter hoogte en tevens de Skybridge op 170 meter hoogte, tussen de 2 torens in. Alvorens bezochten we het Aquarium.

Dag 16
Op woensdag bezochten we China Town  en de omgeving van Petaling Street en de KL City Gallery, waar we veel informatie vonden over de onafhankelijkheid in 1957. Daarna zijn we naar het KL Bird Park gegaan.

 

Dag 10, 11 en 12 - Langkawi


Op donderdag zijn we rond het middaguur aangekomen in ons Beach Resort op Langkawi. Onze rainforest chalet is gelegen in de jungle, waar we vele insecten en vogelgeluiden horen. We hebben de afgelopen dagen vrij veel dingen ondernomen en kunnen hier heerlijk tot rust komen.  Bij aankomst hebben we een frisse duik in de zee genomen en een drankje genuttigd in de mooie lobby bar. ’s Avonds hebben we ons diner beleefd in het mooi gelegen Beachview Restaurant.

Op vrijdag hebben we een rustdag gehad en zijn we naar het privé strand van ons resort gegaan.  Na afloop ondergingen we een heerlijke steen message.


 

Dag 10 - aankomst op Langkawi
 

 

 

 

 

 Dag 11 - Dineren in het Pahn Thai restaurant op een terras midden in de Anderman Sea. Daarna een drankje in de lobby bar van ons resort met live muziek.
 

 
 


Dag 12 - Rondvaart langs de eilanden rondom het eiland Langkawi.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

- Een aanvulling op het verslag van dit exotische eiland volgt binnenkort –
We zijn inmiddels terug in de wereldstad Kuala Lunpur en zijn vanmiddag ingecheckt in ons luxueuze hotel Berjaya Times Square.

Dag 9 - Batu Ferringgi-Penang


We begonnen de dag met een heerlijke olie massage. We hebben ’s middags de shuttle bus vanaf ons resort naar Georgetown genomen, waar we bij aankomst met een Beca (driewieler) China Town & Little India bezochten. Na lekker op een terrasje te hebben gezeten zijn we begin van de avond teruggegaan naar Batu Ferringgi, waar we wederom naar het Hard Rock Café gingen. Dit keer speelde daar een Philipijnse live band genaamd "After Dark", die ons trakteerden op tal van bekende pop- en rocksongs.   

We zullen morgenochtend heel vroeg opstaan, omdat we dan per ferry naar Langkawi vertrekken, waar we 3 dagen verblijven in het Berjaya Beach Resort.


 

 

 

 

  


 

Dag 8 - Batu Ferringgi-Penang


Gisteren zijn we rond het middag uur per taxi naar ons volgende verblijf gebracht, het Golden Sands Beach Resort in Batu Feringgi ten noordoosten van Penang. We hebben de hoofdstraat met alle restaurantjes en winkeltjes doorkruisd en op eigen gelegenheid de Butterfly Farm bezocht, waar 3000 exotische vlinders en 50 verschillende soorten voorkomen. Na een frisse duik in het zwembad van ons luxe hotel hebben we eens Maleisisch gegeten, waaronder een heerlijk lokaal satégerecht.

Na langs de avondmarkt te hebben gewandeld, zijn we richting het Hard Rock Hotel gelopen, waar we een lokale Maleisische live band konden bewonderen. Zij speelden niet alleen internationale covers, maar ook bekende nummers uit Maleisië en omstreken. We konden hier onder het genot van een drankje ons prima vermaken.

 


 


 

 

 

 

Dag 7 - Georgetown-Penang


Vandaag hebben we het oude centrum verder bezocht, waaronder de City & Town Hall, de Fort Cornwallis, de Queen Victoria Memorial Clock Tower en de St. George’s Church. We brachten tevens een bezoek aan het Penang State Art Museum, waar we veel interessante informatie kregen over de verschillende volkeren van Penang, waar ruim 1,5 miljoen mensen wonen. Na onze lunch hebben we afgesproken met onze privé tour guide Laila en haar chauffeur, welke we hebben ontmoet in de gezellige Monkey Bar op Upper Penang Road, waar we vanavond weer ons diner zullen nuttigen. Zij bood ons aan om per auto een paar mooie plaatsen in Penang te verkennen. We zijn naar de Penang Hill gebracht, waar we per trein op 800 meter hoogte een fantastich uitzicht hadden over Penang. Daarna zijn we naar een grote op een heuvel liggende Chinese tempel “Kek Lok Si Temple” gebracht, waar we op een lokale markt richting de tempel nog mooie souvenirs kochten.

’s Avonds een Thais diner gehad op de Upper Penang Road, waar we na afloop een heerlijke cocktail dronken. Daarna zijn we uitgegaan bij de SSenoritas salsa bar met live band en een Engelse pub genaamd Soho, waar veel toeristen op stap gaan. Het is goed vertoeven hier in het uitgaanscentrum van Georgetown, om de hoek van ons mooie hotel.  

 

 

 

 

Dag 6 - Georgetown-Penang


Gisteren zijn we om 09.00 uur vertrokken vanuit Cameron Highlands naar het noorden richting Penang, een trip van zo’n 3,5 uur. Bij aankomst in Georgetown hebben we met onze gids en chauffeur nog iets gedronken, om onze indrukwekkende 3 daagse trip met hun af te sluiten. Na het inchecken in het Bayview Hotel hebben we met name het oude centrum van Georgetown verkend. Veelal koloniale gebouwen en cathedralen uit de Britse tijd, sinds 2008 cultureel erfgoed van Unesco, en tal van Chinese en Hindoe tempels en moskeeën. Het is erg warm in Penang en de temperatuur vrij hoog. ’s Avonds hebben we lekker op een terrasje gezeten in het levendige Upper Penang Road, waar we ons diner en onze drankjes nuttigden.

 

Dag 5 - Cameron Highlands


Vandaag hebben we een mooie, lange trip achter de rug door de Cameron Highlands. We zijn naar het hoogste punt gereden op circa 2000 meter, waar we fantastisch uitzicht hadden over de Cameron Highlands. Het uitgestrekte landschap is echt ontzettend mooi. We hebben het Mossly Forest bezocht op circa 1800 meter boven zee level, waar we prachtige ongerepte natuur konden bewonderen. Met onze gids en chauffeur hebben we enkele honderden meters de jungle bewandeld. We ontdekten hier prachtige bomen en planten van circa 130 miljoen jaar oud en enkele unieke tropische bloemen.

Op de weg terug naar beneden zijn we langs de uitgebreide thee plantages gereden, waar we een thee fabriek en tevens een museum bezochten. Daarnaast hebben we een Rose Valley bezocht, een Honey Bee & Strawberry Farm en een Cactus Valley. We brachten tevens een bezoek aan een vlinder tuin met tal van tropische soorten, maar daarnaast maakten we kennis met tal van andere diersoorten, zoals wandeltakken, wandelend blad, leguanen, hagedissen, schildpadden en slangen. De trip werd afgesloten met een bezoek aan een prachtige Boedha en Hindoe tempel.

 

 

 

 

 

   
 

 

 

 
Meer foto's volgen binnenkort.
 

Dag 4 - Cameron Highlands


Vanochtend zijn we om 08.00 uur vanaf Melaca vertrokken naar de Cameron Highlands. Na een rit van ongeveer 3 uur over de snelweg zijn we het binnenland van de Cameron Highlands binnen gereden. Onderweg hebben we vruchten geplukt van olie bomen, welke worden verwerkt in cosmetica producten en worden geëxporteerd naar o.a. Europa, China en Australie. We hebben de Iskander’s watervallen bezocht en bij een lokale markt verschillende soorten fruit genuttugd, waaronder Fried Banana, Fried Cempedale, Mangosteen (Queen Fruit), Duku Langsat en Durian (King Fruit).

De volgende tussenstop was een bezoek aan een huis van de Aboriginies, de zgn. Orang Asli's, waar we met een Bosjesman (volgens Imran een look-a-like van Michael Jackson) pijl en boog gingen schieten. Na een lunch bij éen van de vele golfclubs met prachtig uitzicht over de Cameron Highlands, hebben we een heerlijke Chinese oliemassage gehad door 2 prachtige dames.

‘s Avonds hebben we een zg. Chinese Steam diner gehad in het centrum van Brinchang, waarbij we zelf onze maaltijd mochten bereiden. Na een bezoek aan de lokale markt en een Rock Cafe zijn we terug naar ons hotel in de bergen gebracht, het Strawberry Park Hotel.

   

 

   

 

 

 


 

Dag 3 - Melaka


Op onze derde dag voor het eerst op pad met onze reisleider Imran en privé chauffeur Navin, die ons om 09.00 uur ophaalde bij ons hotel voor onze city tour door Melaka. Langs de Westkust zijn we naar we het zuiden gereden, waar onze reisleider ons interessante en leuke informatie gaf over zowel Maleis-Borneo als West-Maleisië. Na ongeveer een 2 uur rijden, kwamen we na een regenachtige rit aan in Melaka. Daar regende het nog steeds, maar voorzien van papaplu werden we rondgeleid door het oude centrum, waar de Hindoestaanse, de Chinese en de Moslimcultuur bij elkaar komen. Het is zeer uniek te noemen dat deze 3 culturen in harmonie samen leven. We hebben prachtige Hindoestaanse en Chinese tempels bezocht, waaronder de Cheng Hoon Theng Temple en een aantal moskeën, waaronder de Kampung Kling Mosque. Daarna hebben we een rondleiding gehad in het Baba Nyonya Heritage Museum.

We hebben alle belangrijke bezienswaardigheden gezien. Na de lunch hebben we een rondleiding gehad in het Museum van de Revolutie en het Portugese Ford bezocht. Na het Ford bewandeld te hebben, kwamen we uit bij het Melaka Dutch Square, waar we de beroemde Nederlandse Christ Church en het Stadthuis bezochten. We hebben tevens de St. Paul’s Hll en St. Paul’s Church bezocht.

Na het inchecken in het Bayview Hotel zijn we terug gelopen naar het oude centrum, waar we de Nederlandse Heeren Street en Jonkers Street bewandelden. Het is heel toeristisch en perestoriek en lijkt net of je terug in de tijd gaat. We hebben bij het Geographer Café, een vrij toeristisch backpackers café, een drankje en ons diner genuttigd.

   

  

Dag 2 - Kuala LumpurVanmiddag vanaf Times Square, Bukit Bitang, een taxi besteld naar de Batu Caves. De taxi chauffeur ging akkoord met ons voorstel om na 2 uur weer opgehaald te worden. We hadden ruimschoots de tijd om de 227 treden te belopen, de grotten en de hindoe tempel te bezoeken. De aapjes waren volop aanwezig op te trappen en in de grotten, waar Mark werd bestolen van zijn flesje mineraalwater. Dit is tevens de plek waar BZN 24 jaar geleden een clip opnam van “Wheels On Fire” voor de toenmalige televisie special. We hebben de “Dark Cave” tour gedaan, waar we werden rondgeleid door de grotten met vleermuizen en insecten. Na afloop stond onze taxi klaar om ons naar de KL Tower te brengen. Echter was het vandaag mistig en bewolkt weer, wat ons deed besluiten om een volgende keer terug te komen om bovenin de toren van het utzicht te bewonderen.

Na een behoorlijke wandeling terug, hebben we de dag afgesloten met een diner bij de Japanner in een diner mall in Bukit Bitang. Daarna hebben we nog wat gedronken bij een sportbar om de hoek. Daar stond ons een leuke verrassing te wachten, we werden vergezeld van 2 leuke dames die een live optreden verzorgden op piano en zang.
   
 

   

   

   

 

 

Dag 1 - Kuala LumpurVandaag (woensdag) onze tweede dag in Kuala Lumpur. Gisteren onze eerste (regen) dag gehad, na een lange vlucht om +/- 09.30 uur lokale tijd in het Quality City Hotel aangekomen. Na een korte rust zijn we ’s middags te voet Kuala Lumpur gaan verkennen en hebben een deel van het centrum bezocht, waaronder de Petronas Tower en de KLCC shopping mall en ’s avonds diner in het Hard Rock Café.

Vanochtend zijn we langs het Sultan Paleis gelopen en het Medeka Square bezocht, het onafhankelijksplein. Daarna zijn we naar China Town gegaan en aldaar de drukke Chinese Markt bezocht in de Petaling Street.
We zullen vanmiddag een bezoek brengen aan de Batu Caves, het beroemde bedevaartsoord voor de Hindoes.